fredag 30. juli 2010

Plan B

Årets fisketur på vidda sto for dør og i år var planen å padle kano innover vidda.
Vi startet med friskt mot å padlet og bar kanoen mellom noen vann før vi tok natta under åpen himmel.
Vel oppi soveposene pratet vi litt om turen videre så fikk jeg erfare at det å sovne med en hånd utfor soveposen ble en ubehagelig opplevelse for neste morgen var den godt håven etter mange myggstikk.
Etter noen runder frem og tilbake så ble vi enige om plan B som innebar å padle rundt i vannene ikke så langt fra Tinnhølen som var utgangspunktet siden det ville bli mye bæring gr.lav vannstand å komme inn til Besso som var målet. Har forøvrig aldri sett så lite snø på vidda før alt var borte å vi var her oppe for å kose oss med fisking ikke for å bære tung kanoen og baggasje over lange strekk i timesvis.

Så da ble det fisking i steden å plan B viste seg fra sin gode side å ga oss mange flotte fiskopplevelser med fin feit fjellørret.
Turen's største var på pene 2,1kilo å vi fikk godt med fisk mellom 0,5 og 1kg samt noen over å med godt vær i tilegg så hadde vi ingenting å klage over.
Det eneste måtte kanskje være myggen men en klarer"nesten"å vende seg til den og etter som dagene går...
Det siste døgnet ville vi prøve å fiske i ett vann langs veien med Dyranut som skulle holde fin fisk vi fikk 4 ørreter på kvelden de to største opp under kiloen. Med mulighet for ørret på godt 6kg så ble vi enige om å fiske morgenen og etter noen timers søvn i bilen.
Slik ble det ikke for jeg klarte av alle ting etter å ha vært ute en tur å låse nøklene inne når jeg lukket døra så da ble det å vente på NAF i steden. De var 10mil unna å kom fra Odda å det tok sin tid i disse ferietider men de fikk døra opp å takk for det så jeg slapp å knuse ruta.
Så en del fugl men var så ivrig på fiske at det kun ble noen bilder av fiskemåke når vi sløyde fisk. Så ellers en del andre fugler å fikk goe tips om hekkeplasser på rovfugler samt hvor snøugla normalt holder seg når den finner det for godt å ta turen på vidda.
Det mest uvanlige jeg så var vel kanskje 2 stripegås med unger.
Skulle bruke den neste uka til foto men så kom regnet å dårlige meldinger fremover så da dro jeg hjem sammen med kameraten min i steden.

Har fått gode rapporter om godt fiske flere plasser på vidda med mye kilo's fisk samt større så det er tydelig at det har vært ett godt år der oppe for mange andre og å det er kjekt!

Når vinteren kommer så har jeg mange gode minner i tankene å neste år's tur er alt under planlegging:-)

4 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

FOR en drømmetur dere har vært på! Makan til flott fisk skal en lete lenge etter, knallrød i kjøttet samtlige. Og den 2 kilos`en var bare lekker.

Gode dokumentariske bilder, som hadde passet bra i en artikkel.

Nå vender jeg nesen hjemover. Skal tilbrine rundt 2 uker hjemme i Sandnes, før studiet starter igjen.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge å tusen takk for kommentaren:-)
Var knall fornøyd med turen så nå er det bare å krysse fingrene for at det gode fiske fortsetter også til neste år.
Skal ta en tur til sirdalen nå til i morgen i håp om litt bilder.
Kanskje jeg treffer på deg når du er hjemme for nå er det litt vadere på jæren samt storken i orrevannet.Så må du ta turen bortom stokkelandsvannet å få med deg ringnebbmåka som er en uvanlig gjest.

Mvh Rune

Ruben Johnsen sa...

Dette var fisk av super kvalitet. Var sikker en kjempe tur.
Flotte bilder du viser fra turen.

Ruben

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei og tusen takk for hyggelig kommentar Ruben:-)

Mvh Rune