søndag 15. august 2010

Gode tider i fjellet


Var en tur til fjells med Helge Helland for å se etter dvergfalk vel vitende om at vi kanskje var litt sent ute. Vi gikk avgårde innover å rundt oss pilte det med lemen så muligheten for å se noe rovfugl var gode. Etter en stund dukket det opp en fjellvåk som varslet vår ankomst å rett etter så var hele kullet på vingene å kretset rundt fjelltoppen. Vi gikk videre å etter mye speiding så fikk Helge øye på en dvergfalk som vi fulgte å den førte oss til tre flygedyktige unger. Været var ikke av det beste å det gikk raskt mot kveld så vi splittet oss for å øke sjansen å heldigvis så fikk Helge noen bilder av falkene før vi måtte komme oss ned igjen.
Neste dag prøvde vi oss på lemen men de var ikke lette å få på hold så det ble litt leting før det var en som ville fotograferes.
Fine opplevelser og ei flott helg trass i surt vær.

Vi manglet dvergfalkbilde som skal brukes i ei flott bok som Bjørn Øvstaas har jobbet lenge med som handler om fuglelivet i Gjesdal komunne den skal utgis på senhøsten,gleder meg til å lese den.

5 kommentarer:

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Flotte lemmenbilder! Kan det være at det er mer smågnagere sør for Hardangervidda i år? Jeg har kun sett en lemmen på alle mine fjellturer i sommer og det var like nord for Haukeliseter nå i august. Har dog sett bra med fjellvåk på H.vidda. Ikke så mye ryper.

Mvh
Bjarne

Helge Helland sa...

Takk for turen Rune. Jeg håper på flere gode lemenår. Fuglelivet i fjellet blir så mye rikere da.

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Bjarne og Helge,tusen takk for kommentarene:-)

Bjarne:Jeg så kun dvergfalk på H.vidda i år skulle sjekke et par andre lokaliteter men været stoppet meg. Jeg så og kun et lemen der oppe samt noen mus.
Det kan godt være at det har vært ett godt år for gnagere sør for H.vidda det et godt år i sirdalsheia hvor jeg fant mine motiv men vet ikke hvordan det har vært andre plasser.
Kjekt å høre at du fikk sett bra med fjellvåk på vidda å mitt inntrykk er likt ditt på rypa,lite å se.

Helge:Takk for turen. Håper og på flere gode år i fjellet så vi må ta en tur siden og ettter fjellet's fugler.

Mvh Rune

Knut Børge Strøm sa...

Utrolig kjekt at det endelig yrer av liv i fjellet! Det fører til positive utslag både for rovfugl og skogsfugl:)

Fine bilder du har fått av den lille hissigproppen.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge og tusen takk for kommentaren:-)
Lover godt for jakta her så sant det er bra med hekkefugler for kullene jeg har sett er store.

Mvh Rune.