torsdag 25. februar 2010

Jordugle


I går var jeg nede med litt åte å tenkt jeg skulle sitte noen timer i camoflasjen til en kamerat. Hadde rigget meg til å siden det går en stund før det evt.kommer fugl så tenkte jeg å korte ned tiden med sudoku bak i VG. Hadde ikke før tenkt tanken før han ringte å tipset om ei Jordugle han hadde fått noen bilde serier av å mente at jeg og burde gjør ett forsøk.
Jeg satt der med VG i hånden å tenkte at det var lite trolig at den ville være der til jeg kom ned for jeg var en god halv time unna. Bestemte meg likevel raskt for å forsøke ugla å pakket sammen å dro avsted. Når jeg var litt over halveis fikk jeg en ny telefon ugla hadde fløyet men,men var jeg kommet så langt så kunne jeg kjøre resten og.

Vel fremme så tok vi en drøs og jeg fikk se flere fine bilder som han hadde fått før vi tok i bruk kikkertene å speidet etter den. Etter en stund måtte han dra til en avtale han hadde så jeg ble igjen for å speide videre.
Etter som tiden gikk så begynte jeg å miste litt av troen på at jeg skulle få sett den men gi opp neida fuglen var jo i området så gikk den på vingene så ville jeg kanskje få øye på den.
Tiden gikk og jeg bestemte meg for å dra bort dit hvor han hadde tatt bildene sine kanskje var den tilbake.
Å jammen var det ikke det den dro over jordet og satt seg fint på en stolpe før den dro rundt på jakt igjen. Kjente jeg ble gira å spent ville jeg få min mulighet til noen bilder av ugla nå som jeg viste hvor den var.
Det fikk jeg for den neste halvtimen så hadde jeg ugla rundt meg både sittende og jaktende på varierende fotohold. Ikke minst så fikk jeg sett tre stup i snøen hvor et vellykket med ei feit mus som resultat.
Fikk tatt en del bilder kunne sikkert tatt flere og men det er kjekt og sitte og følge den litt med øynene å ikke bare gjennom kamera.
Etter at den forsvant så ble jeg sittende å følge med i en go time til dvs.til det begynte å mørkne men bort var den nok en gang.
Reiste utom en tur i dag og etter jobb for å sjekke,med en go del nysnø som kom i dag så var alt forandret og ugla var heller ikke å se.
Var godt fornøyd med den fine opplevelsen og en del av bildene men mest av alt for det gode tipset som ga meg den muligheten. Takk for det:-)


6 kommentarer:

Rolf Hult sa...

En fin opplevelse, og fine bilder ble det også!
Vår og sommer står for døren, blir sikkert mange fine stunder på Jæren fremover :)

Henrik sa...

Flotte bilder Rune. Det er gull verdt med sånne tips. Likte spesielt godt bilde nr 3, annerledes bilde som viser uglas overvåkenhet i lufta. Mvh Henrik

Fotojakt sa...

Herlig! Dette er fotojakt på sitt aller beste! Misunnelig ja!!!

Mvh Linda

Anne Ueland sa...

Wow så stilig, kjempeflotte bilder Rune, dette er en noe jeg håper jeg får oppleve engang :)

Mvh Anne

Knut Børge Strøm sa...

Dæh nå ble jeg missunnelig ja!
Litt av en opplevelse du har hatt her Rune, og gode bilder fikk du å.
Bilde to og tre var virkelig knallflotte.

I påsken ifjor tok jeg også bilde av jordugle på jæren. Det var med orre friluftshus. Men jeg fikk langt ifra så gode bilder som du viser oss her.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei

Tusen takk for kommentarene:-)

Syns jeg var heldig som fikk en halv time med jordugla i området.
Har vært ute å sjekket noen ganger etterpå og men ugla er borte.
Det minner meg nok en gang på hvor viktig det er å sette pris på opplevelsene når en får de:-)

Mvh Rune