mandag 15. februar 2010

Vannrikse


Nå som vinteren snart har vart i 2 mnd i Rogaland så har muligheten til å få en del bilder av arter som en normalt ikke får på godt hold vært gode.
Vannriksa er en av de artene som som har eksponert seg i perioder nå som det har vært kaldt og godt med is. Har brukt en del tid på den i Store Stokkavannet likevel så har det ikke vært lett der siden det er et av de mest besøkte tur områdene i Stavanger. Med en 500mm så blir folk nysgjerrige å kommer bort for å prate å riksa gjemmer seg. Så er det å vente til den kommer frem igjen å så skjer det samme at de kommer nye folk bort for å prate osv.
De syns det er spennende å få se riksa når jeg peker på den i sivet eller blant buskene men det blir lite bilder og mye drøss av sånt...
Heldigvis er det mer en et par vannrikser i distriktet og med det så har jeg heller valgt et par andre plasser hvor jeg har fått sitte mer i fred.
Flere ganger så har jeg sett at riksa har hatt lyst på en svømmetur men av en eller annen grunn så har den holdt igjen. Så da valgte jeg å bruke en dag med venting i håp om at den ville ta seg en tur ut i vannet. Det gjorde den to ganger itilegg til at den kom godt frem ved flere annledninger i siv eller vannkanten denne dagen.

5 kommentarer:

Anne Ueland sa...

KJempeflotte bilder :)

Knut Børge Strøm sa...

Godkveld Rune.

Knallflotte bilder av vannriksa du har tatt her. Angrer på at jeg ikke kom meg ut mer en jeg gjorde når jeg var hjemme.
Har du prøvd deg på taffelanda i Sandneshavna da?

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Anne og Knut

Tusen takk for kommentarene:-)

Du vet det Knut det er viktig å kjenne sin besøkelsestid når du er hjemme på en visit...he,he:-)
Du opplever å tar deg ut på så mye spennende nordpå og mulighetene her nede kommer igjen vettu.
Har vært et par turer på taffelanda(3stk hanner)det er lenge siden eg har sett indre havn islagt.
Kun ei god råk utfor sandvebekken.

Mvh Rune

Henrik sa...

Hei Rune

Spennende og annerledes bilder av vannriksa. Likte spesielt bilde nr 3 og 5. Så forresten at du gjorde det godt i første runde av fotojakt med et helt lite knippe bilder inne på sølvplass. Gratulerer!!

Hvh Henrik

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Henrik

Tusen takk for fin kommentar:-)

Syns jeg var heldig når jeg fikk vannriksa i flere positurer. Kjekt når mulighetene byr seg på fugler som ikke er så vanlige å se,kan vel takke en unormal vinter for det.
Kjekt å få en så god start på fotojakta så gjenstår det og se om eg klare å følge opp...
Er meget godt fornøyd med resutatet så langt:-)
Du sto over å leverte ikke inn bilder såg eg,det kommer sikkert noen flotte og kreative bilder som skiller seg ut etterhvert fra deg håpe eg:-)

Mvh Rune