mandag 30. august 2010

Sesongavsluttning


Siste dag av laksesesongen i Espedal skulle jeg bli med broderen for å fiske laks og knipse noen bilder. Det var strålende sol å vi så fort at her kunne det bli langt mellom fiskene.
For min del har naturfoto tatt mye av den tiden jeg tidligere brukt på laksfiske så jeg kjente meg noe rusten å det trengtes mer en en dag for å komme inn i godt gammelt gjenge. Broderen er heldigvis en dyktig laksefisker som var godt innfisket så jeg fikk stole på han.

Sola steikte så etter å ha fiska ei god stund så bestemte vi oss for å ta en god lunsj å vente på noen skyer som lå inni dalen. Først i sekstiden på kveldingen kom de sigende å med torden og regn så kom og troen. Jeg gikk på med flua og broderen tok slukstanga å det gikk ikke lange stunden før han etter en god fight kom tilbake med en 10kilo's laks. Gratulerte han med fangsten å han kvitterte med at det var en flott laks som satt så alt for godt. Hadde det ikke vært for det så hadde han sluppet den ut igjen siden det var en hunn laks som er gull verd for elva.
Satt så å drøste om sesongen som for broderen's del hadde vært god med fisk på land samt flere som han hadde gjenutsatt tidligere i sesongen. På den stunden vi drøste så hadde været blitt fint igjen så da gjensto det å ta noen bilder av laksen før vi reiste hjem.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Hei Rune

Herlige bilder fra lakseelva, liker spesielt det første og siste bildet. Lange lukkertider og rennende vann gir motivet en herlig ro og stemning. Fint med solnedgangen på fjellet i bakgrunn,mangler bare at du hadde benyttet et avtonet gråfilter så ikke himmelen hadde blitt så utbrent.

Mvh Henrik

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Henrik

Takk for hyggelig kommentar.
Er ikke en flittig bruker av filter så rådet ditt kommer godt med:-)
Så bak på skjermen at det ble utbrent,ville egentlig ta kveldsbildene litt lenger nede i elva så jeg ikke fikk for mye himmel med men så var det båten som og skulle nås...
Heldigvis så er ikke broderen redd for å miste laks så til neste år skal jeg bruke litt tid til action og andre fiske bilder for dette var kjekt så må jeg fiske litt mer selv og.
Det er kjekt å gjør noe annet enn bare å ta fuglebilder...he,he.

Ha en fin kveld Henrik.

Mvh Rune

Knut Børge Strøm sa...

Vakker fisk broren din har landet der!
Synd dere ikke kunne sette den tilbake, men det blir nå mange gode middager fremover:)

Stemmer ellers i med Henrik, om at første og siste bildet var knall!

Ha en fin dag.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge og tusen takk for kommentaren:-)

Jeg likte og første og siste bilde best.
Må prøve laksen litt oftere til neste år igjen for det fristet å fisk litt mer igjen.

Ha en fin kveld Knut Børge.

Mvh Rune