fredag 8. november 2013

Vandrefalk

Mange ganger drar jeg nytte av at jeg har vært aktiv fisker og fortsatt holder god kontakt med miljøet.
Dette falkeparet hadde et par gode fiskekompiser fulgt gjennom mange år og tipset meg ved flere anledninger. 
I fjor bestemte jeg meg for å bruke en del dager og timer i camoflasje i håp om noen bilder. Falkene hadde flere faste sitte plasser noe jeg hadde studert med kikkert når jeg ble med de ut i båten.Det ble både dager og timer uten hell likevel var det fort glemt de gangene den dukket opp på pinnen for en liten pust i bakken.   
 Jeg fotograferer ikke rovfugl under hekketiden og hadde lagt en god plan for denne sesongen men dessverre dukket ikke falkene opp. De var rett og slett helt borte noen som selvfølgelig gir grunnlag for spekulasjoner. Som er den ene blitt så gammel og har død,står de over et år, har de alternativ hekkeplass eller det verste som kan skje eggrøving som aldri tar slutt 
Teoriene blir fort mange når svarene er få.
 Har fått tips om et par andre plasser som skal sjekkes til neste år. Hvor av det ene paret hekket svært lavt i en bergvegg kun få meter fra vannkanten noe som er ganske spesielt.

Ellers har det gr.jobben blitt lite tid til foto og blogging i den senere tid. Satse på mer tid med kamera etter jul og med det og noen flere innlegg på bloggen enn i år.
Vinteren er en spennende tid så jeg ønsker dere fine fotodager fremover:)

18 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Veldig bra serie av den vakre vandrefalken.

Knut-Sverre Horn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Knut-Sverre Horn sa...

Godt jobbet! Utrolig flott positur på den første, og lyset er også svært kledelig på de første - det er mykt uten å være karakterløst.

Lasse sa...

Väldigt flott serie Rune !

Kenny Isaksson sa...

Riktigt fina bilder på falken Rune.
Må väl / Kenny

naturglede/Randi Lind sa...

Flotte bilder da!!!!! Gøy å se.

Rolf Hult sa...

Nydelig bildeserie av falken dette.
Håper jo på at paret kun hadde flyttet til alternativ hekkeplass.

Morten Borg sa...

fantastisk flotte vandrefalk bilder, gratulerer

Svein E. Børresen sa...

Full klaff med vandrefalken! Ventetiden har svart seg her. Denne bildeserien var nydelig!

Hilsen Svein

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder av en nydelig og vanskelig fugl! Ole m

Rune Olsen sa...

Dette var lekre bilder av vandrefalken! Godt jobba :-)
Rune

naturglede/Randi Lind sa...

Hei på deg! Takk for hyggelig hilsen. Fortsatt god jul til deg. Ønsker deg en herlig nytt år!!!

Anonym sa...

Var så heldig å komme tett innpå to unge ørner som var så ivrige på å spise et dødt lam før de oppdaget meg og fløy avgårde. Satte opp viltkamera, men nei, de kom ikke igjen. Det får meg til å virkelig forstå hvor mye tid,planlegging og arbeid som ligger bak de flotte bildene du tar. Ingen tilfeldighet det;-) gleder meg til å følge bloggen i det nye året:-) w

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei og tusen takk for de mange hyggelige kommentarer:)

Håper jeg får mulighet til å knipse vandrefalk til neste år og planen er klar så får tiden vise om den vil spille på lag.

Anonym:)Det var en spennende opplevelse du fikk med våre vakre konger:)Stilig at du tok deg tid til og sette opp viltkamera mye spennende som kan dukke opp på lammet ellers og. Nå vet jeg ikke hvor lenge det sto men de vender ofte tilbake men nå som jakta er ferdig kan det og godt være at de har funnet slakte avfall på tampen av sesongen som de langer innpå..
Det har blitt noe ørn i år og men mest arbeid med bæring til fjells. Hadde med meg en sekk på fredag med 65-70kg gosaker til mine venner i fjellet. Håper jeg slipper en sånn sekk igjen på en stund for det var i tyngste laget men må en så må en:) Dagen etter satt jeg i 12 timer å hva dukket opp ingenting. Syns nå de kunne satt litt mer pris på all oppvartningen de får å kjent sin besøkelsestid. Hadde det blitt bra vær i mårå ja da hadde jeg feira nyttår til fjells. Det er jo bare regn,regn og regn så nå håpe eg det snur snart med litt snø og kaldt.(har kun hatt 3 dager med snø til nå) Håper du får en fin feiring og et spennende og opplevelsesrikt godt nyttår!:)

Mvh Rune:)

Mobile App Developers sa...

Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

Natur og fotokunst sa...

Flott

Natur og fotokunst sa...

flott

Unknown sa...

Each and every satta player needs to take part in official [url= https://sattamatkaa.in/satta-matka-guessing-forum]Satta Matka guessing forum[/url] to boost their knowledge. It’s vital to have the proper knowledge before wagering. Playing the game in right way is the essential feature of top satta experts. Regards - satta guessing