søndag 5. mai 2013

Haukugle

 Det har flere haukugler som er blitt oppservert fra i fjor høst og frem til slutten av april her i rogaland. De som jeg har vist om i området der jeg bor har jeg valgt å sjekke ut i håp om noen bilder stortsett har det ikke vært så bra muligheter.
Denne ugla var blitt oppservert en stund ute på jæren å etter at trangen for å se den hos de fleste ornitologene hadde lagt seg så var vi på plass dvs.Morten og jeg. Jeg hadde flere mus i fryseren i tilfelle det kunne være en kattugle som skulle trenge hjelp etter et trafikkuhell eller lignende.
Disse kom godt med nå,vi prøvde med fiskestang,legge ut mus eller kaste den. Fiskestang funket i starten men den lærte fort at det ikke ga den store fangsten. Derfor ble det til at jeg la ut eller kastet mus til den i steden noe som den satt større pris på.
Siden jeg stortsett dro fiskestanga,la ut eller kastet så var det ganske morsomt å se hvordan den reagerte når jeg kom og vifte med ei mus. Den satt gjerne en helt annen plass frem til jeg kom da fløy den bort til sin vanlige plass å ventet.
Siden jeg som oftest matet så var det vanskelig å få gjort unna både mating og foto på samme runden for ugla kom så fort at det hele var over på sekunder.
Etter som dagene gikk så kom det flere fotografer til noe som resulterte i at ugla ble mer skeptisk til å komme ned å hente seg en matbit men de som kom måtte bidra med mus for å slippe til noe som begynte å bli mangelvare hos oss.(Mer enn fire mann så ble den vanskelig å få ned))
 Han ene kom med 20mus på slutten så jeg har ennå igjen noe av det liggende i frysen til ei kattugle eller et nytt eventyr.
Vi hadde nesten 14 fine dager der ute med haukugla hvor alle fotografer som kom ut å fikk bilde var fornøyd vil jeg tro. Noen dager med flere stup andre mer magre å selv om jeg var ivrigst på foringen så bød det seg noen muligheter til fotos også for meg. 
Her er noe av det jeg fikk:)
 


15 kommentarer:

Morten Borg sa...

veldig bra action bilder av ugla, liker spesoielt godt nr 6

Ottars fotoblogg sa...

For noen flotte bilder du fikk, knallbra!

Ottar

Torbjørn Wingsternes sa...

Du fikk godt betalt for musene. Likte spesiellt det første. God hele serien:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Lekre bilder av flott fugl! :)

Øyvind Pedersen sa...

Flott serie. Likte spesielt nr. 4 og 6.

Knut Børge Strøm sa...

Herlig serie fra øverste hylle! Velger meg ut 3 og 6 som favoritter.

Knut Børge

reju sa...

Fantastic photos. Greetings from Polish

Unknown sa...

Interessant... viste ikke at haukugla lot seg fore på den måten! Flotte bilder du har fått!

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei og tusen takk for hyggelige kommentarer:)

Øyvind:Jeg kan tilføre at vi la ut frosne mus og mus som vi hadde varmet opp på vifta i bilen. Føler vel at varme mus fungerte best når den ikke var helt på hugget. Noen mus lagret den så lavt i trærne at vi brukte de to ganger,frem til den sjønte at det var smartest å lagre høyt og utilgjengelig så den slapp å gjør jobben to ganger for å få samme musa.

Mvh Rune

Lasse sa...

Oj så bra bilder !

Rolf Hult sa...

Her var mange fine blinkskudd. Vanvittig bra fanget!

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek sa...

I've looked through your blog and am thrilled .. the recordings at eye level .. highly professional work .. Here, time, patience and perseverance have paid off again ..
Greetings from Germany
Frank

Sami sa...

Vilka kanonbilder på Hökugglan! :) avundsjuk!

Blogger sa...

BlueHost is one of the best hosting company for any hosting services you might require.

شركة لمسات الابداع sa...

شركة فنون المثالية للخدمات المنزلية
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء