tirsdag 20. september 2011

Spurvehauk

Fikk telefon om at jeg måtte komme meg ut på jæren i helga det var mye rovfugl på gang men et annet fotoprosjekt hindret meg å dra. Pratet med et par fuglekikkere i dag som og kunne fortelle at det hadde vært mye rovfugl på jæren i helga.
Om jeg var seint ute og det hadde avtatt i følge de så var det verd ett forsøk for noen må jo henge igjen...
 Jeg så fire fem tårnfalker og jeg prøvde meg på et par av de men de holdt stortsett meget god avstand mulig jeg fikk et par ok bilder skal sjekke de senere.
Det dukket opp en myrhauk og en steppehauk også de på betryggende god avstand men det blir jo til at en klemmer av noen skudd mest som dok.foto.
 Så og et par spurvehauk som satt på et par påler,ikke ofte de eksponerer seg så åpent om den ene av de. Slike sjanser har jeg ikke ofte så jeg var fornøyd når jeg fikk tatt noen bilder før de stakk inn i buskene igjen.
Kjekk dag fikk også sett en dvergfalk og en vandrefalk.

10 kommentarer:

Morten Borg sa...

Flotte bilder 3 og 4 er veldig bra. blinkskudd.
morten

Tommy Sørensen sa...

Skal si du fikk se mye fint på en enkelt tur!
Og fine bilder har du fått av spurvehauken.
Siste bildet var knall! Flott med regnvær i lufta også.

Tommy S

Kolbjørn Pedersen sa...

flotte bilder av rovfugl, har registrert at det er spesielt mye om dagen, også på Randaberg, både falk og hauk, #3 og #4 var veldig flotte

mvh Kolbjørn

Rune Olsen sa...

Hei Rune,

Gode bilder av hauken. Flott at regnværet synes på de to siste bildene, men åpningsbildet blir allikevel min favoritt...herlig innrammet der den sitter på stolpen samt god komp.

Mvh Rune Olsen

Unknown sa...

Mange fine bilder av denne arten.
Ikke lett å komme inn på. Godt jobba.

mvh
duy

Knut Børge Strøm sa...

Flotte bilder av den lille rovfuglen. Så selv en spurvehauk som var i hælene på en fortvilt småfugl igår morres. Steike for en fart, og småfuglen peip i ren dødsangst.

Det siste bildet er knallbra, og regnet tilfører skikkelig stemning.

Knut Børge

Torbjørn Wingsternes sa...

De to siste bildene var flotte. Spesiellt 4. Var på jæren forrige uke og kunne se en og annen tårnfalk men ellers var det litt tynt. Fin blogg.

Unknown sa...

Hver gang jeg har sett spurvhauken så har det bare vært som en strek etter småfugl. Synes det er pra å få den på "kvist".
Jeg fikk mine i helga i Tokke, ,en det er ikke det samme.

Kåre

Harald Lygren sa...

Fantastisk mye spennende bilder du tar. Kjempe imponert!
Harald Lygren

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei og tusen takk for de mange hyggelige kommentarene:)

Tiden flyr,jeg har jobbet mye med en ny camoflasje. Litt foto har det blitt men stortsett jobbing. Satse på mer foto fremover og noen nye blogg innlegg kommer snart forhåpentligvis.

Ha en fin dag:)

Mvh Rune