søndag 17. oktober 2010

Gulbrystsnipe mm.

Gulbrystsnipe
Myrsnipe foran og gulbrystsnipa bakDet har vært ei rolig uke på fotofronten greit å få gjort unna litt annet og innimellom turene til kyst og fjells.
Gulbrystsnipa har vært her ei god uke sammen med en flokk myrsniper så jeg måtte ha en tur ut på den før den forsvinner. Snipa delte gjerne sanden med myrsnipene men landet de på steinene i sjøen vanket det et bakholdsangrep fra den hissige rakkaren.
Det er og mye småfugl som trekker nå om dagen så store flokker av både stær og bjørkefink.

Ellers så har nettene blitt kaldere nå å jeg har begynt å tenke hardt på rovfuglforingen så har jeg planer om en nye foring til småfugl men blir ikke helt enig med meg selv om hvor så den må modnes en liten stund til...

5 kommentarer:

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Knakande bra bilder Rune.Du imponerer stort!
Mvh Kai Edvard

Dag Norman sa...

Kjempebra bilde av bergirisk!c

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Kai Edvard og Dag Norman og tusen takk for kommentarene.

Dag N:Kjekt med bergirisk hadde ikke bilde av den fra før.

Mvh Rune

Knut Børge Strøm sa...

Fine bilder av bomba du har tatt her Rune! Skulle så gjerne ha vært hjemme jeg også! Men nå har vi jo en gigabombe her også, med styltesnipa. Må få tatt meg en tur snarest, men spørs om jeg får tid..

Vedrørende bergirisk bildet, så er det vel det beste har sett av arten.

Har ellers nettopp kommet tilbake etter en fantastisk opplevelsesrik jakttur. Kommer ikke til å glemme den med det første!

Ha en fin uke.
Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge og tusen takk for kommentaren:-)

Det var kjekt med Gulbrystsnipa den er her ennå så jeg tar sikkert turen ned for å se om det kan bli noen bilder til så sant den ikke går i den kjukeste taren.
Det var foresten flere vel ivrige fuglekikkere som kom med leid helikopter for å se den fra bombeuka på Utsira nå den dukket opp.
Skal være litt mer på hugget på småfuglene til neste år så mange muligheter der.

Håper du har fått sett styltesnipa som er fotogen og lett å komme inn på har jeg blitt fortalt så muligheten for noen go bilder er tilstede der.
Leste å kommenterte jaktturen din flotte opplevelser du har til skogs:-)

Ha en flott helg

Mvh Rune