søndag 20. juni 2010

Nattergal
Nattergal er ikke den fuglen som en hører til vanlig i Rogaland selv om det dukker opp noen få individer stortsett hvert år.
Denne ble funnet av en kamerat som var ute på en av sine mange lytteturer nattestid.
Den holdt til på hadland i Gjesdal (nesten hjemme)så dagen etter så var jeg en tur innom for å lytte å hadde ikke før parkert bilen så var den i gang med sin fantastisk klare og fine sang.
Fikk ut fotoutstyret i håp om noen bilder men det ble så som så og etter en prat med grunneier så sa han at den sang like mye på dag som natt å da bestemte jeg meg for å ta en tur inn neste dag i bedre lys.
Den hadde en tendens til å sitte inne noen tette busker å synge men innimellom så satt den seg noen mer åpent i bla.ei furu så bilder ble det.
Var flere turer innom å lyttet på nattergalen etterpå å knipset litt når muligheten bød seg. Ble ikke lei av å høre den synge men nå i uka var det slutt den var borte. Den ble vel kanskje lei av å synge uten å få respons fra damene å dro videre...

Hadde det og morsomt med gjøk på samme plass for en annen kamerat er veldig flink til å herme etter gjøken å jeg skal love at det ble fart på den nå han satt igang.
Den fløy å kjeftet rundt hodene våre før trostene jaget den bort en stund. Tilslutt så satt det 3gjøker å gol pluss kameraten min så da ble det vel 4...he,he:-)
Fin og morsom opplevelse selv om det ikke ble bilder av gjøk denne gang.

2 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

Skikkelig lekkerbisken dette. Må være en stor opplevelse å høre, og oppleve denne eksotiske fuglen. Verdens flotteste sang, er ikke dårlige saker.

Likte bildet der den er innrammet i løvverket.

Ha en flott sommer.
Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Tusen takk for kommentaren Knut Børge:-)

Hadde du vært hjemme så hadde du fått den med deg samt litt bilder siden den var passe samarbeidsvillig.

Mvh Rune