søndag 9. mai 2010

Ådselgribb

Voksen Ådselgribb


Mannen i fjellet


De siste dager har det vært en sjelden fugl på visit sør på Jæren dvs. først i Matningsdalen i et området oppfor Brusand. Der ble den sett av flere men jeg var ikke blandt de heldige selv om jeg tilbrakte flere timer i området så var det søkk borte.
I går kveld dukket den igjen opp men da hadde den forflyttet seg til Bjerkreim(orremoen). Hadde akkurat spis god mat hos noen venner når jeg fikk beskjed å siden det fortsatt var godt lys så ble det til at vi tok en tur opp før mørket falt på. Kunne ikke la den sjansen gå fra oss en gang til. Fikk sett den før det ble mørkt å vi bestemte oss for å dra opp tidlig neste morgen for å se om det kunne bli noen bilder når den gikk ut av fjellet. Vi hadde ikke tro på at den ville gå på vingene før i nitiden noe som stemte ganske godt men en vet aldri så det var greit å være på plass i god tid.
Den tok en god runde før den forsvant så vi fikk fotografert den men når sant skal sies så ble det mye motlys/side lys så det var ikke helt lett men bilder ble det nå av Ådselgribben som nå er oppservert for 3 gang i Norge.
Nå skal jeg opp en tur til siden den er på plass igjen i fjellveggen. Etter å ha sett en annen`s bilder fra i går kveld så er hvertfall kveldslyset meget bedre enn det som var i dag tidlig. Så gjennstår det å se om det vil ta en ny tur for publikum igjen....

2 kommentarer:

Lasse sa...

Fina bilder på en speciell fågel, som jag aldrig sett. Vad heter den på svenska vet du det ?
mvh/Lars-Eric

Blogger sa...

BlueHost is ultimately one of the best website hosting company for any hosting services you might require.