søndag 7. juni 2009

Storspove

Inn for landing

Storspove i miljø
Vaktsom storspove Storpoven kaller på ungene

Har ved flere anledninger prøvd og få noen bilder av storspoven å det har ikke bare vært lett.
Det er en sky fugl som ofte letter lenge før den er på fotohold,men selv blant de så fins det en av hundre som jeg ofte sier som en kan være heldig å få knipse litt bilder av før den og stikker avgårde.
Storspoven er vår største vadefugl og kan ofte ses beitende på større marker eller i grunne våtmarksområder. Den har en kraftig lyd og er lett og få øye på enten den er i lufta eller på et jorde. Som oftest ses den i små grupper men på tidlig vår og sensommer kan en gjerne se et tyvetall's fugler sammen.
Begge fuglene deltar i pass av ungene selv om hunnen kun deltar i dette en liten periode før den overlater resten av jobben til hannen. (Dvs.stortsett motsatt av slik vi har hatt det i vårt samfunn...)
Ungene har en tøff oppvekst med mange farer som at gresset blir slått av bonden,til at katter og større måker forsyner seg av året's kull. Av et kull på fire er det kanskje en til to som blir flygedyktige
Et par av bildene er tatt fra bilen når ungene har vært svært nær veien og spoven har"ropt"de lengre inn på jordet pga.mitt nærvær,de andre har jeg brukt list og luring for å få tatt.

Ingen kommentarer: