mandag 10. august 2009

StorspoveEn liten"kattevask"

Så var det avgårde igjen...

Var en tur på jæren for å knipse vadere i går men det var tynt med fugl ser da bort fra myrsnipa. Den så jeg flere av sammen med noen sandlo,rødstilk,steinvender,brusfugl og tundrasnipe.
Jeg trenger ikke mange fugler for å knipse litt men vaderene var heller ikke samarbeidsvillige å holdt seg godt ute på taren og på de yterste steiner.
Der i mot var vår største vader storspoven mer medgjørlig å jeg fikk fire stykk på greit hold å fikk skutt noen bilder før de dro.
Storspoven som jeg nesten ikke fikk bilde av i fjor,har jeg fått haugevis av i år og motsatt med de mindre vaderene. Så det svinger å det er noe av det som gjør det så kjekt.
Skal nok få mange sjanser til flere vaderbilder etterhvert å forhåpentligvis noen som fortsatt er i sommerdrakt.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Flotte bilder av storspove. Her må du ha kommer relativ tett innpå... Benyttet 500mm, eller kraftigere skyts? Mvh Henrik

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei henrik.

Tusen takk for kommentaren!
Jeg brukte 500mm + 1,4 converter skulle helst sett at jeg hadde fått av converteren siden det var flere av bildene som ble alt for tette å måtte slettes.
Det var de mindre vaderene jeg tenkte på siden converter sto på å drømte ikke om at storspovene skulle lande på 8-10 meters hold.

Mvh Rune