tirsdag 16. juli 2013

Sumpene i Louisiana USA

 Great Egret
 
I starten på juni dro Rita ogDag Normann Sværi og jeg til USA i en måned. Rita hadde stått for planleggingen siden hun hadde vært der før og ikke minst liker å finne plasser som skal besøkes enten det var byliv i Nashville,sumpene i Louisiana eller vakre Smoky Mountains nasjonalpark.
Det var ikke bare foto som sto på plakaten men og opplevelsen av å komme til et nytt land.
Når det er sagt så ble jeg gla i sumpene og spesielt Lake Martin i Louisiana som hadde mye og by på.
Her var det godt med liv og for meg mange nye opplevelser med fugler og dyr. Noe fikk jeg heldigvis med meg hjem på minnekort. Vis det er noe jeg trege på at jeg ikke gjorde i sumpene i ettertid så var vel det at jeg ikke leide meg kajakk. Det hadde gitt meg mange flere muligheter fotomessig,men,men kajakk var ikke noe som fristet de andre å jeg var nok litt skeptisk til å dra utpå blant de mange alligatorene aleine må jeg innrømme.
Det som kanskje overasket meg mest i løpet av den måneden var at folk stoppet meg stadig vekk pga. den stor linsa jeg såg kun en som hadde ei telelinse utenom oss på hele turen ellers var det kun smålinser og kompaktkamera de gikk med. Å jeg som trodde alt var stort i USA:) 
 
Anhinga 
 Great blue heron
 Vaskebjørn
 Green heron
 Alligator
Alligator

8 kommentarer:

John Grønning sa...

Flotte bilder. Fin stemning i miljøbildene..

Torbjørn Wingsternes sa...

En flott opplevelse vil jeg tro. Flotte bilder ble det også. Det første skiller seg ut som spesiellt bra. Blinkskudd, synes jeg.

Anonym sa...

Så spennende, sikkert nåke heilt annet enn det du vanligvis får sett her. prøvde du fiskelykken der borte?

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei,tusen takk for kommentarene:)

Anonym: Jeg fikk ikke prøvd fiske siden jeg ikke er av de mest sjøsterke. Kunne godt tenkt meg å prøvd fiske fra land men det var noen lisenser som måtte ordnes og noe styr med fiskeartene du kunne ta eller ikke ta. Det var stortsett bare agn og bunnmeite de drev med.Fikk sett flere fisker som andre hadde tatt oppi 10-12kg som størst men det ble bare til at jeg kjøpte med et par nye sneller som jeg får bruke her hjemme isteden:)
Ellers mye rart og spennende og oppleve der borte.

Mvh Rune

ketil olsen sa...

Mye fint og variert fra turen.

Fortsatt god Sommer

ketil

Rolf Hult sa...

Flotte bilder og må ha vært litt av ein tur dette. Liker godt hele bilderekka, men miljøbildet med alligatoren i treet er stilig flott da.
God sommer videre, hilsen fra Hommersåk :)

Ottars fotoblogg sa...

Dette var en flott serie og sikkert en fin opplevelse.

Ottar

Mobile App Developers sa...

This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!