søndag 4. september 2011

Båndkorsnebb

 Båndkorsnebb

Før dette året hadde jeg kun sett en båndkorsnebb den så jeg i aboreet i Sandnes i nov 07. I år har det vært godt med korsnebb på trekk og da spesielt båndkorsnebb.
 Båndkorsnebb

Var ute noen ganger å så de stortsett trekkende over meg ellers var de høyt oppe i trærene.
Fikk et tips om en liten pytt hvor det var sett korsnebb flere ganger så det var helt klart verd et forsøk men de var veldig vare på den minste bevegelse fikk jeg beskjed om.
Var ute og prøvde men alt regnet som kom gjorde at det var pytter over alt og de fikk sikkert i seg mer enn nok vann oppe i trærne eller i andre pytter for ned til meg kom det ingen.

 Båndkorsnebb

Etter et par dager med opphold hadde det meste tørket opp og jeg var på plass igjen med den lille pytten og nytt friskt mot.
Etter litt venting så hørte jeg flere korsnebber samle seg i trærne rundt og de nærmet seg pytten. Jeg tittet forsiktig ut en smal åpning i teltet og nå var treet utfor fullt av korsnebb så jeg hadde godt håp om at noen få ville ta turen ned på bakken. 
 Båndkorsnebb

Når den første slapp seg ned så gikk det unna de kom ned i titalls og det var rene festen i pytten.
Helt til jeg forsiktig dreiet litt på linsa og vips så var de oppe i trærne igjen. Utrolig nervøse men etter en liten stund så var de nede igjen takket være ungfuglene som ikke er så skvetne som de voksne med litt mer erfaring.
Det var nødvendigvis ikke bare min bevegelse med kamera det var skeptiske til for ved to anledninger så jeg en voksen spurvehauk jaktende inni skogen.

 Båndkorsnebb

Det var stortsett ungfugler som kom ned og om det ble flere timer i camoteltet så skulle jeg gjerne ha tilbrakt ennå flere timer med de. Nå har regnet kommet igjen og det vil vist ingen ende ta så fuglene er nok en gang vekke fra pytten.
Skulle det by seg en ny annledning så er jeg nok på plass igjen så sant jeg fortsatt hører korsnebber i skogen.
 Grankorsnebb tok og en tur ned til pytten
 Grankors med båndkorsnebb bak
 Grankorsnebb
 Grankors slukker tørsten


4 kommentarer:

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Rune
Imponerene flotte bilder, med mange spennende situasjoner av Båndkorsnebb og Grankorsnebb.

Morten Borg sa...

Spesiell fugl, gratulerer med flotte bilder
morten

Rune Olsen sa...

En god serie av båndkorsnebben, som alltid har vært en ønskeart på brikka mi ihvertfall!
Hvis jeg må plukke ut noen, må det bli åpningsbildet! Uansett herlig å få knipset de på bakken ved vannpyttene! Grattis Rune.

Mvh Rune Olsen

Tom Dyring sa...

Jøss som du dokumenterer ulike arter !! Jeg er imponert !!!