onsdag 27. juli 2011

Glimt fra Hardangervidda

Blåstrupe

Året,s tur på vidda er over været var ikke av det beste med mye vind og noe regn.
Nå stoppet ikke det oss når det gjaldt fiske men fotograferingen ble det noe mindre av pga.været
må jeg innrømme.
 Løvsanger
 Fin kveldstund før et nytt lavtrykk kom sigende.

Vi valgte og reise en uke tidligere enn før fordi garnfiske startet 26juli.
All vinden gjorde det tidvis vanskelig og padle kano og stoppet oss fra og dra utpå en dag. Med bølger som slo oppi kanoen noen ganger så var jeg gla for at kamera lå på land. Fangst messig så lå vi godt bak fjor året likevel så fikk vi mange fine opplevelser og et 20talls fisk over 0,5kg og de var i sjelden god kondisjon. Så vi var godt førnøyd!
 To fine ørreter på 1,2 og 1,6kg

Heilo
 Når jeg hører den første Heilo'en får jeg en god følelse i kroppen for det er den som er vidda's fugl i mine øyne med sin litt vedmodige sang.
 Myrsnipe
 Myrsnipe unge
Min kamerat fotograferer ikke selv og ved enkelte annledninger ble ann stående på avstand og lure på om det hadde skjedd meg noe siden jeg plutselig lå urørlig i ei myr eller i ei steinrøys. Andre ganger ropte ann bare bort og lurte på hva jeg nå hadde funnet:)
Røyskatt

 Etter en god lunsj den ene dagen og mange timer med gange i beina så ble jeg ops på denne lille nysjerrig røveren i ei lita steinrøys i det vi skulle videre. Den var helt hyper i steinrøysa og med dårlig lys så var den ikke lett og fotografere.
Etter noen minutter så sjønte jeg at den ikke var aleine og brått dro den en unge opp og la den rett foran meg før den forsvant ned i røysa selv. Ungen likte ikke det og var heller ikke sen om og trekke seg tilbake.
Så fant røyskatten ut at det var best og flytte og da gikk det fort i svingene den hentet en og en unge med et godt bitt i nakkeskinnet (3stk)og flyttet de 5 meter lengre bort før den tilslutt kom ut med et lemen.
Lenge siden jeg har sett røyskatt og når jeg itilegg fikk en opplevelse jeg kanskje ikke får igjen så skulle jeg ha ønsket bedre fotolys og fått festet mer av den fine opplevelsen til brikka. Nå har jeg lagret den godt til minne og vil nok følge ekstra god med enkelte steinrøyser siden. 
Røyskatt med lemen.

Så kun to lemen på vidda og dette var det ene...

Den mest spesielle opplevelsen fikk jeg når jeg skimtet noe rødbrunt i øyekroken når jeg skulle kjøre hjem mellom Tinnhølen og Dyranut. Det slo meg at det kunne være en rødrev så jeg tok tak i kamera og spratt ut av bilen og inn i vierkrattet for og sjekke. Etter kort til fikk jeg øye på det jeg minst hadde forventet ei stor brun høne.
Da la jeg fra meg kamera og var det noen som så meg så må de nok ha stusset litt der jeg sprang og slengte meg i krattet... Fikk fanget høna tilslutt og dro tilbake til Trondsbu og spurte om de hadde høner? De hadde 5 men den ene var blitt borte for noen dager siden tolig tatt av rovfugl trodde de. Så dattera deres var tydelig glad når jeg hadde funnet den.

Nå er ruta for neste år''s tur lagt og jeg gleder meg alt.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Ser at du drar på både fiske- og fotoutstyr. Blir ikke det tung sekk?

Uansett så har det blitt noen bra bilder også.

Kåre

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Kåre

Vi hadde en grei plan i år så det ble ikke så slitsomt annet enn den ene dagen som ble ganske dryg.
Neste år skal vi gå opp nye stier for vår del så da må jeg nok stille andre krav til hva jeg tar med av fotoutstyr og annen comfort siden det ser ut til og bli en fin men tung tur.
Er lei av og bære sekk som er borti 30/35kilo som er hardt for knær og trivsel underveis.

Ha en fortsatt strålende sommer:)

Mvh Rune

ketil olsen sa...

Fin serie i ord og bilder,kjekt å følge med.

ketil

Fotojakt sa...

Mange flotte bilder her gitt! Nydelig av Blåstrupa!!

- Linda

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Flott rapport fra vidda :)

Knut-Sverre Horn sa...

Blåstrupe i sølvvier er særskilt bra!

Tom Dyring sa...

Fine bilder Rune, og jeg fikk umiddelbart en fin "turfølelse" av å se dem !!

Knut Børge Strøm sa...

Råflott serie fra Hardangervidda. Så absolutt en vellykket tur, både med tanke på bilder og ikke minst fisk. Utrolig fin og feit ørret!

Ha en fin uke
Knut Børge

swopticsphoto sa...

The Bluethroat image is stunning. Steve