onsdag 11. mai 2011

Dverglo

Dverglo par

Dverglo hann,hunn og sandlo

Sandlo og dverglo


Det er en fin tid med knallvær og sommertempraturer. Mens nye fugler kommer trekkende så er andre godt igang med hekkingen og vel så det. Hørte kneppe lyder i en ugle kasse,så en stolt andemor svømme med sine ti små nøster og om kort tid så står svanemor for tur til og ta med sine unger på sin første svømmetur.

Det har og blitt oppservert fem++ Dverglo ute på jæren så det var en sjelden god mulighet til og få noen bilder av den. Ble liggende i gresset og vente i et par timer i håp om at de valgte og ta en rusletur over på min side av sandbanken og tilslutt fikk jeg den lille loen på en visit.


8 kommentarer:

Øyvind Bjerkeseth sa...

Morsomt å se bilder av en art som jeg aldri har sett før. Flott fugl.

Morten Borg sa...

Fine bilder, morsomt å se sandlo og dverglo sammen. Møtte dvergloen på hummerbakken i vestfold tidligere i år. Se http://kjernebitern.blogspot.com/

morten borg

ketil olsen sa...

Fine bilder av begge artene. Dvergloen har jeg aldri sett før. Spennende å se dem side ved side,er jo litt forskjeller på dem.

ketil

Rune Olsen sa...

Hei,

Artig at du fikk dverglobilder i reint sandmiljø. På østlandet på denne tida, og forsåvidt på trekk også, er de mest å finne på blokkmark, evt mudder.
"Rolige", fine bilder i et annerledes miljø:-)

Mvh Rune Olsen

Svein E. Børresen sa...

Heisann!

Ingen tvil om at ventetiden i gresset betalte seg. Dette var godsaker! Og både sandlo og dverglo samtidig er ikke dårlig. Ha en fin helg!

Hilsen Svein E.

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Svein og tusen takk for hyggelig kommentar det samme og til dere andre som falt ut av bloggen:)

Hva som skjedde med dette innlegget vet jeg ikke men alt forsvant for så og komme tilbake igjen etter etter en dag,da uten kommentarene. Syns det er synd når dere har tatt dere tid til og kommentere at sånt skjer.

Ønsker dere alle en god kveld og fine helg:)

Mvh Rune

Tom Dyring sa...

Fine bilder av spesielle fugler !! Du bor på et fint sted !!

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Takker for kommentaren Tom:)

Jæren har mye og by på nå,så det gjelder bare og henge med på det som skjer.

Mvh Rune