tirsdag 8. juni 2010

Svarthalespove


Dagene flyr av gårde så det er vel på tide med en liten oppdatering på bloggen og.
Har hatt noen små prosjekter på fugler jeg har hatt lyst å bruke litt tid på. Noen har jeg lykkes med og andre det motsatte. Så det er bare å sette av mer tid til det jeg ikke har lykkes med så går kanskje det og i boks en dag. Tenker spesielt på knekkand og skjeand som har vært vanskelige å få selv om jeg har lagt ned tid å fått noen bilder så er det fortsatt et stykke igjen til jeg er fornøyd der.
Legger ut noen svarthalespover som det ikke er mer en et par titalls av på jæren så det er en liten bestand.
Det er heller ikke lett å få god vekst i bestanden for den lever utsatt til og de hekker ofte på dyrka mark å med det svært utsatt for gresslåtten.(åkeriksa gjør det samme og den er snart borte på jæren)
Svarthalespoven med sin karakteristiske lyd gir meg en god følelse nå jeg hører den så jeg krysser fingrene for at vi fortsatt får ha den hærlige fuglen på jæren i fremtiden.

4 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

Det er trist at arter som åkerriksa og svarthalespoven skal bli slaktet av disse treskerne. Tror det må strekkes ut til alle bønder, i håp om at hvertfall noen kan ta hensyn i hekketida.

Flotte bilder du presenterer av svarthalespoven her. Har selv parringsbilder på disken. Bare synd det er på 1 mils avstand...

Ha en fin uke.
Knut Børge

Henrik sa...

Hei

Utrolig flotte bilder av svarthalespoven, Solid håndtverk som vanlig fra din side. Jeg er imponert!! Likte alle bildene men det øverste var "bærre lekkert" ikke let å ta en klassisk, rent og ryddig bilde som dette.

Mvh
Henrik

Alfred Haram sa...

Svarthalespoven er veldig fotogen. Det øverste var spesielt kanonbra!!

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut,Henrik og Alfred.

Tusen takk for kommentarene:-)

Knut:Du må nok jobbe litt med den en tidlig morgen når du er hjemme på ferie.

Mvh Rune