søndag 21. februar 2010

Hønsehauk

Vinteren tar vist aldri slutt nå har det vært snø og kulde i 2måneder.
Har merket den når jeg har sittet i camoflasje og for rovfuglene er litt av og på. Trodde at de ville være aktive rundt camoflasjene nå men de har sikkert god tilgang på fugler og dyr som har fått det for tøft i vinter og strøke med. Kongeørnene uteblir for tiden og haukene er av og på så det blir spennende og se om det endrer seg når det blir mildt igjen.
Har hatt en ung hauk fast nede med camoflasjen jeg låner den tar livet med ro å"nyde"maten,den spise litt slappe av og spise igjen å blir sittende i alt fra en til godt tre timer før den flyr.
Har og hatt en voksen hann innom av og til den var fast før men har blitt sky og nervøs av en eller annen grunn å kommer kun inn og setter seg litt på en pinne før den stikker igjen. Det kan kanskje komme av de 3 til 4 havørner som"patruljerer"rundt i området får vel svaret når isen på vannet forsvinner å med det og ørnene.
Nå virker det som det er mindre hauker og i år å med flere camoflasjer i området så er det flere som skal dele på de få fuglene.
Haukene er sikkert glad for det for finner eller fanger de ikke noe selv så kan de bare dra bort til et koldtbord å en naturfotograf som er glad for at ventetiden er over for en stund.

2 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

Ja nå kan vinteren roe seg ned litt. Har ligget alt for lenge etter min smak. Men så er da jeg et utpreget sommermenneske også da.
Hører hjemmefra at det igår og idag har vært et forferdelig vær. snø, snø og atter snø, med påfølgende mye vind.

Her i Steinkjer ligger det nå på rundt 10-15 blå, men det er fint vær. Har selvfølgelig lyst å komme meg rundt omkring å fotografere, men veiene er jo rene skøytebanen. Er regelrett livsfarlig å kjøre mer en 10 km/t visse plasser.

Jeg kan nå allikevell ikke sitte inne i slikt vær. Må nå ta mot til meg tenker jeg.

Fine bilder av hønsehauken, der nummer to blir favoritten. Elsker bilder der rovfugler kikker rett inn i kamera.

Ser forøvrig at du gjorde det bra i første runden av fotojakta. Gralla som vi sier i Sandnes!
Tenker du kan gjøre det veldig bra på resultatlisten, hvis du fortsetter å sende inn bilder.

Jeg hadde igrunn tenkt å ta en liten pause fra konkurranse, for å få samlet opp litt bilder. Jeg klarer allikevell ikke å la vær, så neste runde kommer jeg nok til å levere noe. Så gjelder det å se om det er godt nok...

Men etter det blir det nok en stund til neste gang. Da har jeg rett og slett ikke så mange bilder igjen som er verdt å sende inn. Så da må det gås på jakt etter nye blinkskudd.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Go kveld Knut

Takk for trivlig og kjekk kommentar:-)

Måtte til og måke snø i morges nå eg skulle på jobb er lei hele snøen nå.
Satt i camoflasje i går å hadde det kommet fugl så hadde eg hatt veldig go muligheter for noen flotte bilder i snøværet.
Slik gikk det ikke for fuglene hadde nok søkt ly for snø,vind og kulde denne dagen.

Sjønne godt at du ikke syns det er stas å kjøre rundt på glatta. Det er godt å komme seg ut litt likevel i goværet vil eg tro så da er det bare å ta beina i bruk å se hva nærmiljøet har å by på:-)

Var veldig godt fornøyd med første runde i fotojakta så nå gjelder det bare å prøve å følge opp det.
Blir ikke lett for jeg har ikke et stort arkiv og lete etter bilder i så da blir det å satse på at ferske bilder holder mål...
Hadde nok vært lures å vent et år med å stille igjen men eg har fått blod på tann etter sist konkurranse.
Så eg skal levere inn bilder til alle rundene er planen i år å må nok stå på fremover for å klare det å med det så får eg hvertfall fine natur opplevelser med meg å det er det viktigste for meg:-)

Sjønner godt at du har valgt å ta en pause for å samle litt bilder til konkurransen for det er krevende å levere inn 50 bilder av brukende kvalitet. Så skal det ikke gå på bekostning av opplevelsene en har i naturen heller,når jeg ser å leser bloggen din så har du mange jern i ilden. Med fisketurer,jaktturer eller målrettede fototurer så er jeg ikke i tvil om at du vil få mange flotte bilder til både blogg og til konkurranser fremover:-)

Håper du prikker inn et blinkskudd når du sender inn til neste runde for som de sier ett bilder kan være nok for å nå til topps...
Lykke til Knut og ha en strålende OL kveld:-)
Det er vel god stemning i Trøndelag nå som Northug har tatt Gull!:-)

Mvh Rune