mandag 27. april 2009

På tur i skogen

Tiur portrett
Stolt tiur
Død svartspett hunn
Svartspett hannen
Nøttekråke

Reiste en tur opp til Moi etter å ha lest om en spillegal tiur ville og titte etter andre fugler nå som den fuglen ene etter den andre dukker opp igjen etter et utlandsopphold.
Vel fremme så var det en ganske hissig tiur som møtte oss og etter en joggetur og to så tok jeg frem kamera å knipset litt bilder.
Etterpå gikk turen videre for å se etter andre fugler og da spesielt spetter. Det var ikke så mye vi fikk høre eller se til spettene så vi tok en tur bort for å høre etter svartspett.
Vi hadde ikke beveget oss langt vekk fra bilen før vi ble møtt av et trist syn for der lå svartspett hunnen død. Jeg plukket den opp å kikket på den men fant ingen ytre skader men tok en telefon til en som følger spettene nøye i området om funnet.
Så tok vi så en runde i skogen å der så vi svartspett hannen å vi kunne bare håpe på at den fikk mulighet til å finne en ny hunn men det er vel kanskje tvilsomt nå som det er tett opptil hekking.
Vi kjørte så en go tur videre på vei hjem over med flere stopp å etter å ha registret at det er sett noen vendehals'er på nettet så hadde vi et lite håp om å kanskje få sett den,det fikk vi ikke men derimot så hørte vi årets første gjøk som var ei uke tidligere enn i fjor.

Ingen kommentarer: